Kontakt

Brug for at høre mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os for at få rådgivning før du træffer en beslutning om at leje eller købe udendørs møbler hos os. 

Skriv eller ring til os på:

+45 71 79 11 02

kontakt@timbernest.dk

Besøg os her

Stationsvej 69, 5792 Årslev

Vi har kontor i Port 1 og produktion i Port 10

Sociale udendørs møbler fra TimberNest

Ofte stillede spørgsmål

Douglas gran er en træsort med en naturlig imprægneret kerne, hvilken gør douglas træ til en meget holdbar type træ. Douglas gran har samtidigt den fordel, at den vokser forholdsvis hurtigt, hvilket gør den til en populær sort i dansk skovbrug. Douglas gran har typisk en alder på 80 år, når det bliver fældet. Vi bruger douglas træ i brugsklasse 3 efter dansk standard (DS/EN 413), hvilket betyder at træet i ubehandlet form kan holde i 10 til 15 år. Kernetræet har en rødbrun farve. 

Eg indeholder garvesyre, hvilket gør træsorten til en af de mest holdbare træsorter vi har i Danmark. Eg fældes typisk i skoven, når den er 120-150 år gammel. Vi bruger egetræ i brugsklasse 3 efter dansk standard, hvilket betyder at træet i ubehandlet form kan holde i mindst 25 år. Kernetræet har en gråbrun farve.

Forskellen på de to træsorter er altså at egetræ holder længere, men er dyrere at anskaffe. Dernæst har vores møbler i egetræ en gråbrun farve, hvor møblerne i douglas gran har en mere rødbrun farve. 

Det kan de sagtens. Vores møbler er udendørs møbler og er designet til at kunne klare vind og vejr. Vi har valgt træsorter, der gør sig godt udendørs og samtidigt er træet i møblerne behandlet med træbeskyttelse, så det ikke rådner, når det udsættes for regn. Desuden gør træbeskyttelse at træet er beskyttet mod UV stråler. 

Jo oftere du vedligeholder dine udendørs møbler, jo længere vil de holde. Vi anbefaler at du som minimum vedligeholder møblerne en gang hvert andet eller hvert tredje år. Al træ vejrgrånes på grund af solens fotokemiske nedbrydning. Nogen kan godt lide at udendørs møbler har den grå farve, men hvis du gerne vil have møblerne til at se så friske ud i farven som muligt, kan du med fordel behandle dem med træbeskyttelse hvert år. Træbeskyttelse forebygger nemlig vejrgråning. 

Den normale leveringstid er 4-6 uger ved køb. I forbindelse med udlejning kan vi snildt levere hurtigere, så længe vi har møblerne på lager.